Belastingregels voor bestelauto’s gaan veranderen

Er komen veel veranderingen aan m.b.t. de belastingregels voor bestelauto's. Voorheen was de keuze voor een diesel makkelijk gemaakt, maar is dat nog steeds de beste keuze voor uw bedrijf? We praten u bij over de aanstaande veranderingen van de belastingregels voor bestelauto's.

Vrijstelling BPM verdwijnt in 2025

Per 2025 betalen ondernemers bpm bij aanschaf van een bestelauto op diesel, benzine of gas. Hoeveel bpm er betaald moet worden, hangt af van de CO2-uitstoot van de bestelauto. Tot en met 31 december 2024 kan de bpm-vrijstelling nog gebruikt worden als u voldoet aan de voorwaarden van de ondernemersregeling. Voor emissievrije bestelauto’s blijft de vrijstelling echter wel bestaan.

Verhoging mrb voor bestelauto's

In 2025 wordt ook de motorrijtuigenbelasting (mrb) op bestelauto's verhoogd met 15% en in 2026 nog eens met 6,96%.

Emissievrije zones

Momenteel zijn er enkele steden die emissievrije zones hebben ingevoerd, maar vanaf 1 Januari 2025 wil de overheid dat er minimaal 30 steden een zero- emissie zone hebben ingesteld. Hierdoor zullen benzine en diesel bedrijfswagens verbannen worden uit deze steden. Hiermee probeert de overheid de CO2-uitstoot terug te drngen en wordt er gestuurd op meer elektrisch aangedreven bestelauto's. De verwachting is wel dat er binnenkort meer gemeentes zullen zijn die zich aansluiten en ook emissiezones op bepaalde gebieden zullen gaan instellen. Een gemeente zal de intentie hebben om een zero-emissie zone minimaal 4 jaar van tevoren aan te kondigen en gemeentes mogen zelf bepalen waar een zero-emissie zone komt. Het uiteindelijke doel van de emissievrije zones is om het C02 uitstoot met 49% te gaan beperken voor 2030.

Advies

De ingangsdatum van deze wetswijzigingen zijn nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Desondanks is het raadzaam om nu al rekening te houden met deze veranderingen, bij het maken van plannen voor uw wagenpark. Heeft u behoefte aan een adviesgesprek omtrent deze veranderingen voor bestelauto's en de mogelijke impact op uw wagenpark? Uiteraard staan onze experts graag voor u klaar om u te voorzien van alle benodigde informatie en advies. Bel: 015-2626765 of stuur een mail naar info@superlease.nl

Vraag direct een offerte aan

  Naam
  Bedrijf
  Postcode
  Huisnummer
  E-mail
  Telefoon
  Merk
  Model
  Looptijd (maanden)
  Km. per jaar
  Winterbanden
  Brandstofpas
     
  Opmerking
   

  Delen met: