Checklist ophalen Tesla Model 3

U heeft gekozen voor een nieuwe Tesla Model 3, top! Tesla werkt qua communicatie en wijze van aflevering net even anders dan wat u wellicht gewend bent bij andere automerken. Vanuit Tesla ontvangt u een bericht wanneer u de auto kunt ophalen. Meestal ontvangt u dit bericht per SMS, mail of wordt u gebeld. In de praktijk hebben we gemerkt dat de afgeleverde Tesla’s niet altijd compleet of schadevrij zijn, daarom hebben we voor u deze checklist opgesteld.

 
1. Voor de aflevering

Voor de aflevering krijgt u dus een bericht van Tesla met de ophaaldatum, tijdstip en locatie. Tesla maakt gebruik van twee locaties, waarvan u er één toegewezen krijgt, namelijk:

 • - De Koopman Car Terminal aan de Maltaweg 3, 1044 AH te Amsterdam
Of
 • - Tesla Tilburg Factory & Delivery Center aan de Asteriastraat 1-7, 5047 RM te Tilburg
 
Neem uw geldige rijbewijs mee.

Bij de aflevering zal de medewerker van Tesla vragen om u te legitimeren met een geldig rijbewijs.

 
2. Tijdens de aflevering

Indien u schade of manco’s constateert, dan raden wij aan hier foto’s van te maken en dit meteen aan Tesla door te geven. Met behulp van onderstaande checklist kunt u controleren of alles aanwezig is en of de auto in de juiste staat is afgeleverd:

1.  Controleer of het VIN nummer matcht met het papierwerk;

2.  Controleer de reeds bestelde lak, velgen en verschillende opties;

3.  Zijn de twee passen aanwezig; (dienen als sleutel);

4.  Kunt u via de app op uw smartphone de auto bedienen;

5.  Zijn de meegeleverde zaken zoals een trekhaak of laadkabels aanwezig;

6.  Is de Tesla Model 3 volledig opgeladen of heb je in ieder geval voldoende range om de eerste Tesla Supercharger te bereiken;

7.  Controleer het interieur; (stiksels, lijmresten krassen etc.)

8.  Controleer de velgen en het lak op krassen en putjes;

9.  Controleer of er vocht in de lampen zit;

10. Controleer of de ruimte tussen de verschillende panelen niet te groot zijn;

11. Sluiten en openen de deuren/achterklep op de juiste manier;

12. Controleer of alle matten aanwezig zijn (Performance: alle matten aanwezig, Long Range: geen frunk mat, Standard Range: geen matten).

 
3. Na de aflevering

Download de app van Tesla

Heeft u net uw Tesla Model 3 in ontvangst genomen? Dan weet u inmiddels dat een sleutel om de auto te ontgrendelen tot de verleden behoort. Via het bijgeleverde pasje kunt u de Tesla Model 3 open en dicht doen. Het is ook mogelijk om uw smartphone als sleutelkaart te gebruiken. De connectie kunt u maken via de app van Tesla. U heeft immers altijd uw smartphone bij de hand. In de handleiding van Tesla wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u de smartphone als sleutelkaart kunt gebruiken.

De app van Tesla heeft allerlei functionaliteiten, waaronder het ver- en ontgrendelen van de auto, maar ook inzage in de batterijstatus en laadsnelheid. Tenslotte kunt u met de app het knipperlicht bedienen, de claxon, de auto alvast starten en de voor- en achterklep openen. Er komt geen kaart of sleutel meer aan te pas. Om de app zo snel mogelijk te kunnen gebruiken, raden wij u aan om van te voren uw e-mailadres door te geven aan Tesla.

Bekijk de instructievideo’s van de Tesla Model 3

De Tesla Model 3 zit boordevol snufjes. Grote kans dat u deze lang nog niet allemaal ontdekt hebt. Op de website van Tesla kunt u een aantal instructievideo’s van de Tesla Model 3 bekijken. De video’s gaan onder andere over de geavanceerde Autopilotfunctie, de sleutelkaart, de Tesla-app en het opladen van de Tesla Model 3.

  Voor meer informatie of eventuele vragen, kunt u uiteraard contact opnemen met één van de medewerkers van Superlease, via 015-2626765 of info@superlease.nl    

Vraag direct een offerte aan

  Naam
  Bedrijf
  Postcode
  Huisnummer
  E-mail
  Telefoon
  Merk
  Model
  Looptijd (maanden)
  Km. per jaar
  Winterbanden
  Brandstofpas
     
  Opmerking
   

  Delen met: