Dit zijn de interessante nieuwe elektrische auto’s van dit jaar!

Het gaat erg snel met de productie van de elektrische modellen. Zo zijn er in 2021 ook erg veel elektrische modellen uitgebracht waaronder De Hyundai Ioniq 5 en de Kia Ev6 (auto van het jaar 2022). Maar nu in de laatste maanden van 2022 hebben ze gezelschap gekregen van een nieuwe reeks aan volledig elektrische modellen.   

Renault Megane E-TECH

Renault komt na de Renault Zoe met een volledig nieuw elektrisch model op de markt: de Megane e-Tech. Renault had echter al eerder plannen om een EV op de markt te brengen. Dat is nu eindelijk realiteit geworden met de komst van de Megane e-Tech. De Megane heeft de mix van een SUV en de carrosserie van een sedan. Wat heeft dat te bieden? Maximale ruimte en flexibiliteit. De e-Tech heeft een laadvermogen tot 22kw en een snellaadvermogen tot 130kw. Met een volle batterij kom je maar liefst 470 kilometer ver. Zo is de Megane E-Tech ook voorzien van vele handige rijhulpsystemen.  

Mercedes-Benz EQE

Mercedes komt na de succesvolle EQS ook met het grotere broertje namelijk de Mercedes Benz EQE. Dit model is voorzien van vele gemakken en luxe. Comfort staat hoog in het vaandel bij deze elektrische Mercedes modellen deze combinatie staat garant voor een nieuwe dimensie op het gebied van zijn rijeigenschappen, luxe en comfort. Vanaf 76.825 Kan de 292 pk sterke launch luxury line al in jou bezit zijn. Dit model beschikt over en accupakket van 90kwh waarmee en actieradius van 646 kilometer mogelijk moet zijn. Dit model is direct in de showrooms te bewonderen.

BMW i7

Nadat concurrent Mercedes op de markt kwam met hun elektrische modellen kon BMW niet achterblijven. Het merk heeft nu net als Mercedes flink de vaart erin. Na de in 2021 geproduceerde BMW I4, IX en IX3 hebben ze dit jaar de BMW I7 geïntroduceerd. Net als de EQS van Mercedes is het een limousine van het absolute hogere segment. De I7 valt onder andere op aan het geweldige infotainment systeem en heeft als extra optie een scherm achterin van maar liefst 31,3 inch groot zodat de achter passagiers ultiem kunnen genieten van hun autorit. Aan comfort ook zeker geen gebrek in dit model, zo is die voorzien van onder andere een massagefunctie, actieve stoelventilatie en comfortstoelen wat het rijden nog aangenamer maakt. Aan deze opties hangen echter wel flinke prijskaartjes. Je betaalt namelijk voor het scherm achterin al 5.071 euro en voor de stoel massage en ventilatie functie 4600 euro. De BMW i7 heeft op de vooras een 258 pk sterke elektromotor en een 313pk sterke unit op de achteras. Dat alles samen is goed voor zo’n 544pk en 745nm koppel. Wat betreft de actieradius hoef je je geen zorgen te maken bij de BMW I7 er zit namelijk een 101,7-kwh accu in de bodem van de auto wat zorgt voor een actieradius van ruim 600 kilometer!  

Polestar 3

De modellenreeks van Polestar bestaat nu slechts alleen uit enkel een model. Maar daar voegt het merk in oktober de Polestar 3 aan toe. De polestar 3 is een elektrische SUV waar het merk tot zo ver weinig informatie en een aantal afbeeldingen over heeft vrijgegeven. Wat we wel al weten is dat de Polestar 3 standaard al veel technische snufjes heeft. Zo heeft die standaard: luchtvering, een uitgebreid audiosysteem van Bowers & Wilkins, infotainmentscherm van 14,5 inch en staat hij op lichtmetalen 21 inch velgen met Brembo remmerij. De Polestar is in 2 aandrijflijnen te verkrijgen. Hij komt als een Long range dual motor en een performance. Het standaard model (long range dual motor) heeft een 111-kwh accu met een zeer krachtige motor die op papier goed zou moeten zijn voor een actieradius van 610 kilometer. De performance uitvoering heeft dezelfde 111-kwh accu, maar is net wat krachtiger. Dat alles resulteert in een vermogen van 519pk en 910nm aan koppel.  

Hyundai Ioniq 6

De Hyundai Ioniq 6 is het tweede model van de Ioniq-reeks van Hyundai en het broertje van de Hyundai Ioniq 5. De ioniq 6 is echter totaal verschillend in tegenstelling tot zijn voorloper. De Ioniq 6 is namelijk een gestroomlijnde sedan met vloeiende lijnen en rondere vormen. Hoewel de specificaties nog niet officieel bekend waren, was het aan het begin wel vrij duidelijk dat hij toch wel de techniek zou delen met zijn broertje (de Ioniq 5). Hoewel Hyundai nog steeds niet alles naar buiten heeft gebracht wat betreft de aandrijflijn. Weten we wel al dat hij leverbaar wordt met 2 accupakketten waarvan de kleinste motor een capaciteit heeft van 53kwh. De duurdere uitvoering heeft een 77,4 kWh accu. Deze kan worden gecombineerd met een of twee elektromotoren, dus met voor- of achter wiel aandrijving. De krachtigste versie levert 325pk en 660nm en gaat van 0/100 in maar liefst 5,1 seconden! De achterwiel aangedreven ioniq 6 met het grootste accupakket krijgt volgens Hyundai een actieradius van 610 kilometer. Uiteraard beschikt de Ioniq 6 ook over verschillende snel-laad functies. We hebben het dan over de 800 volt- infrastructuur, daardoor zou de auto in minder dan 20 minuten van 10% naar 80% moeten kunnen laden. Ook bestaat het infotainment uit twee 12 inch schermen met een navigatie die alle route’s naar de snel laders aangeeft.    

MG MG4

Met de voorlopers Marvel r en de MG5 komt MG nu met de kakelverse MG4. Volgens MG maken zij nu een vliegende start in het segment van volledige elektrische hatchbacks. De MG4 mag als eerste model van de MG-modellenreeks gebruik maken van het hagelnieuwe modular scalable platform oftewel MSP. Een platform dat ontwikkeld is met enkel elektrische auto’s in het achterhoofd. Het model zelf biedt een ruim en comfortabel interieur met plek voor het hele gezin. Tevens heeft de auto ideale gewichtsverdeling wat het rijplezier er aangenaam maakt. Voorlopig zijn er van dit model twee baterijvarianten. Een 51 kWh dat goed is voor een actieradius van 350 kilometer en een 64 kWh met een actieradius van zo’n 450 kilometer. Beide versies zijn achterwiel-aangedreven. Hij wordt naar verwachting aan het eind van dit jaar in Europa geïntroduceerd.  

Lexus RZ450E

Na een voorzichtige poging met de UX300E electric pakt Lexus de draad weer op met een auto die vanaf het beginplan al als EV is ontwikkeld: de RZ450E. Het aanbod elektrische auto’s groeit, maar met name bij het hogere segment vinden vele ontwikkelingen plaats. Want met de duurdere modellen maken de fabrikanten de meeste marges. Dat brengt ons ook direct naar de prijs van de Lexus RZ450E. Het vanaf prijskaartje is bekendgemaakt en start met zo’n 64.595. Toch is dat voor veel mensen toch te hoog gegrepen. Voor dat geld heb je echter wel een volledig elektrische auto met een accupakket van maar liefst 71,4 kWh met vierwielaandrijving! Met dat alles samen komt de Lexus op een vermogen van 313 pk, waardoor je zeker genoeg vermogen hebt om vlot weg te kunnen rijden. Optioneel heb je absoluut niks te klagen bij dit model, zo is die standaard al voorzien van onder andere een 14-inch multimediasysteem, 10 speaker Lexus Audio-geluidsinstallatie, Parkeersensoren voor- en achter met parkeerhulpcamera en een draadloze telefoonlader. Met de actieradius is ook zeker niks mis, zo heeft de auto met een volle accu een rijbereik van maar liefst 400 km. Naar verwachting zijn ze aan het begin van volgend jaar in de showrooms te bewonderen.   Wilt u meer informatie en/of een lease-offerte op één van deze modellen, neem dan contact met ons op via 015-2626765 of stuur een mail naar info@superlease.nl

Vraag direct een offerte aan

  Naam
  Bedrijf
  Postcode
  Huisnummer
  E-mail
  Telefoon
  Merk
  Model
  Looptijd (maanden)
  Km. per jaar
  Winterbanden
  Brandstofpas
     
  Opmerking
   

  Delen met: