Dit zijn de nieuwste Toyota modellen van 2022!

Toyota heeft de smaak goed te pakken met de nieuw gepresenteerde modellen. Naast de eerder in Nederland geleverde Yaris Cross, Aygo X en de Highlander zijn ze nu ook aan het voorbereiden op de komst van de BZ4X en de Corolla Cross. In dit artikel wordt alles op en rijtje gezet over de net verse modellen.

Toyota Corolla Cross:

Na het grote succes van de Yaris Cross hebben ze besloten om weer met een Cross-over variant te komen op de markt namelijk de: Toyota Corolla Cross. Dit model is niet wat je gewend bent van de Corolla want met zijn 4,46 meter wordt het toch wel een grote concurrent van onder andere: Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, en de Volkswagen Tiguan.

Dit model komt net als menig andere Toyota modellen met in de basis een 197pk sterke hybride motor die onder andere ook in de Toyota CHR en in de Corolla station en Hatchback te vinden zijn. Bij een nieuw model horen natuurlijk ook nieuwe gadgets, zo is de auto voorzien van onder andere een 12,3 inch groot instrumentarium en een 10,5 inch groot scherm dat tot het infotainment behoort. Dat systeem is overigens ook weer simpel te verbinden met Apple Carplay doormiddel van een Android of Apple smartphone.

Ook moesten de meeste auto’s wel eens naar de garage voor een handmatige software update van onder andere de navigatie. Daar heeft Toyota de ideale oplossing voor gevonden, namelijk met het (OTA) over-the-air systeem. Dat systeem zorgt ervoor dat de Softwarematige dingen uit zichzelf updaten. Hier is dus geen Toyota dealer meer voor nodig. De Corolla Cross is 4,46 meter, 1,83 meter en 1,62 meter hoog. Dat maakt de auto enkele centimeters langer en breder in vergelijking met zijn kleine broertje de Toyota CHR.

De Toyota RAV4 is in vergelijking dan toch weer zo’n 11 centimeter langer dan de Corolla Cross. Wanneer de Corolla Cross precies wordt verwacht is voor zover nog onduidelijk en valt nog over te speculeren. De leaseprijzen op de nieuwe Corolla Cross zullen binnenkort te calculeren zijn op superlease.nl

Bereken hier je leaseprijs op de nieuwe Corolla Cross

Toyota Highlander:

De Toyota Highlander is een al eerder op de markt gebrachte SUV die plaats biedt voor maar liefst 7 personen en is erg praktisch. Met zijn flinke lengte van bijna 5 meter troeft hij de RAV4 met gemak af en kun je hem vergelijken met modellen als de Kia Sorento en Hyundai Santa Fe. Zoals genoeg andere Hybride Toyota modellen beschikt de Highlander over een 2.5 viercilinder benzinemotor. En er is zeker goed nieuws voor de menige vakantiegangers met een caravan want hij beschikt namelijk over 2000kg trekgewicht wat zeker voldoende is.

 

Bereken hier je leaseprijs op de nieuwe Highlander

Toyota Yaris Cross:

De Toyota Yaris cross is een zeer compacte SUV die in 2021 op de markt werd gebracht op basis van de Toyota Yaris hatchback. Toyota probeert op deze manier echt mee te gaan met de populariteit wat betreft het B-segment. Toch is Toyota erg laat met het uitbrengen van een B-segment auto zo kwam Renault al veel eerder met de Captur op basis van de Clio en kwam de Peugeot 2008 op basis van de Peugeot 208. Hoe dan ook is de Toyota Yaris Cross zeker een erg stoer ogende auto geworden en hebben ze zeker niet bespaard op het design.

Ook de hoge instap maakt de auto erg populair, hij heeft namelijk zo’n 6,5 centimeter meer instaphoogte als de gewone Yaris wat de auto erg aantrekkelijk maakt natuurlijk. Er is echter wel een minpunt aan de auto en dat is de beperkte zitruimte die je achterin hebt. Dat heeft te maken met dat de Yaris Cross nog dezelfde wielbasis heeft als de gewone Yaris. De bagageruimte is wel aanzienlijk groter als menig concurrent: namelijk 397 liter. Dit mede doordat carrosserie verlengt is. Ook wat betreft het interieur is Toyota erg vooruit gegaan het is erg degelijk gebouwd en daardoor ook erg gebruiksvriendelijk ingericht. Met onder andere ook een nieuw Infotainmentscherm, en de Head up Display wat ook echt voortreffelijk werkt.

Wat betreft de motorisering kun je hem in hybride krijgen doordat de Toyota Yaris cross technisch leunt op de gewone Yaris. De Yaris cross beschikt mede net als andere Toyota Modellen over een Hybride en benzine motor. De hybride aandrijflijn beschikt over een 1.5 driecilinder motor met ondersteuning van een elektromotor, wat een verbruik van 1 op 20 kan realiseren. Wat de auto ook erg zuinig maakt dat belangrijk is in de tijd van kostbare benzine prijzen. De Yaris cross bestaat echter ook met een conventionele aandrijflijn. Dan beschikt de auto over een driecilinder benzinemotor met een inhoud van 1,5 liter. Het vermogen bedraagt dan 125pk. De benzine variant begint al bij 24.850 euro en de Hybride aangedreven minimaal 26.742 euro.

Bereken hier je leaseprijs op de nieuwe Yaris Cross

Toyota Aygo X:

Vele merken stoppen met het fabriceren van kleinere segment auto’s, maar voor Toyota geldt dat zeker niet. Met de komst van de nieuwe Aygo X staat Toyota er bijna geheel alleen voor in het A-segment. Dat mede doordat Citroen met zijn c1 en Peugeot met de 108 die Toch dezelfde basis deelde de fusering stop zetten met Toyota. De Aygo X is duidelijk in grote toegenomen in tegenstelling tot zijn voorganger.

Zo is de Aygo 5 cm groter dan het vorige model en is het in de bodem met 11 mm toegenomen, meer ruimte dus! Ook hebben ze de X toegevoegd achter de naam Aygo, dit staat voor een cross-over achtig uiterlijk wat zeker goed overgebracht is op de consument. Het design is er daarom zeker op vooruit gegaan. In de achterbak zit een bagageruimte van 231 liter. Dat klinkt misschien niet veel maar Toyota is er wel degelijk op vooruit gegaan want dat is toch 60 liter meer als de vorige modellen van de Toyota Aygo. Op de achterbank is de ruimte echter nog vrij beperkt gebleven, voor menig volwassen is het niet erg fraai.

Bereken hier je leaseprijs op de nieuwe Aygo X

Vraag direct een offerte aan

  Naam
  Bedrijf
  Postcode
  Huisnummer
  E-mail
  Telefoon
  Merk
  Model
  Looptijd (maanden)
  Km. per jaar
  Winterbanden
  Brandstofpas
     
  Opmerking
   

  Delen met: