Het laden van de elektrische auto, dát staat niet stil ⚡

Ontwikkelingen op het gebied van laden

Ondertussen kunnen wij wel stellen dat het elektrisch rijden in Nederland volledig is geïntegreerd. Volgens het CBS waren er begin 2021 ruim 273 duizend auto’s in Nederland met stekker waarvan het grootste deel volledig elektrische auto’s zijn.

Hoe zit het ook alweer met het laden?

Elektrisch rijden is al niet meer weg te denken bij de oriëntatie voor een nieuwe auto. Ook op het gebied van laden wordt er steeds verder ontwikkeld. Zo zien we langs de snelwegen steeds meer snellaadstations, zijn er verschillende laadpassen verkrijgbaar en zijn er veel verschillende apps die informatie over laden verschaffen. Superlease houdt deze ontwikkelingen samen met zijn partners nauwlettend in de gaten, zodat wij altijd goed kunnen adviseren op het gebied van elektrisch rijden.

Laden in het buitenland

Met de toenemende range van de elektrische wagens en de exploitatie van meer (snel)laadstations in het buitenland, is het niet meer ondenkbaar om met de elektrische auto naar het buitenland te gaan. Controleer voor vertrek de laadmogelijkheden langs de route. Veel elektrische wagens geven in het navigatiesysteem weer waar er geladen moet worden om op de eindbestemming aan te komen. Controleer hiernaast óók of de laadtag welke u heeft in het buitenland geaccepteerd wordt. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen een nationale- en een internationale laadtag. Superlease biedt beide mogelijkheden aan, afhankelijk van het gekozen product. Zowel de nationale als internationale laadtag van Superlease wordt bij alle publieke laadpalen en snellaadstations in Nederland geaccepteerd. De internationale laadtag van Superlease wordt daarnaast bij meer dan 260.000 laadstations door heel Europa geaccepteerd. U kunt de internationale laadtag herkennen aan het EU-symbool op de achterzijde van de tag.

Heeft u de laadtag via uw werkgever? Dan kunt u bij uw wagenparkbeheerder navragen wat de mogelijkheden zijn.

De eigenschappen van de Superlease EU-Laadtag

 • De Europese laadtags zijn bij meer dan 260.000 laadpunten in Europa te gebruiken.
 • In de app van MTC is de beschikbaarheid in te zien.
 • De Europese laadsleutelhangers zijn te herkennen aan een Europa vlaggetje op de sleutel.

Informatie via de app

De partner van Superlease op het gebied van laadproducten is MultiTankcard (MTC). Zij verzorgen onze tankpassen, laadpassen / -tags en informatie voorziening. Via de Google Play Store en Apple App Store kunt u de app “MultiTankcard Next” (voor de nationale laadpas) en de app “EU Laadpas” (voor de internationale laadpas) downloaden. In deze apps is er een schat aan informatie te vinden. Zo kunt u via de locator o.a. zien welke laadpunten in de buurt beschikbaar zijn, wat de laadsnelheid van het laadpunt is en wat de afstand tot uw huidige locatie is. U kunt in deze apps ook de desbetreffende Superlease laadpas koppelen zodat u kunt zien waar er geladen is en wat de kosten van de laadsessies waren.

Kosten van het laden

Nu de brandstofprijzen historisch hoog staan, kunnen we stellen dat op het gebied van verbruik de elektrische wagens ook interessant uit de bus komen. Houdt er wel rekening mee dat er qua laadtarieven veel grotere verschillen zijn dan bij brandstof. Zo biedt het snelladen wel het gemak van het sneller vol hebben van de accu, maar kost dit veelal meer dan 2 keer zo veel als publiek laden.  Ondanks dat het soms wel noodzakelijk is, kan deze methode van laden kostentechnisch beter vermeden worden.

 

Benieuwd naar de tarieven en een advies op maat? Neem contact met ons op! 

T: 015-2626765           M: info@superlease.nl

Vraag direct een offerte aan

  Naam
  Bedrijf
  Postcode
  Huisnummer
  E-mail
  Telefoon
  Merk
  Model
  Looptijd (maanden)
  Km. per jaar
  Winterbanden
  Brandstofpas
     
  Opmerking
   

  Delen met: