Dit jaar nog 8% bijtelling, dus profiteer nu het nog kan!

Dit jaar nog 8% bijtelling, dus profiteer nu het nog kan!

Op dit moment kunnen we bij Superlease nog auto’s leveren die 8% bijtelling hebben in plaats van 12%. Bespaar tot wel € 100,00 per maand op jouw netto bijtelling. De 8% bijtelling auto’s zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt, dus profiteer nu het nog kan. Alleen volledig elektrische auto’s komen in aanmerking voor deze lage bijtelling. De grote voordelen van een auto met 8% bijtelling zijn de netto lasten voor de bestuurder en de lage(re) mobiliteitskosten voor de werkgever.

Benieuwd naar jouw beste 8% bijtelling deal? Neem contact met ons op en wij maken vrijblijvend een berekening op maat.

Bekijk onze vloot aan EV’s met 8% bijtelling!

Verschil tussen de 8% en 12% bijtelling

De bijtelling die je betaalt is gebaseerd op een percentage van de fiscale waarde van de auto en wordt opgeteld bij je brutoloon. Hier betaal je vervolgens inkomstenbelasting van 37,1% (inkomen tot € 68.507) of 49,5%. Bij een auto met registratie in 2020 betaal je over de 1e € 45.000 8% bijtelling en daarboven betaal je 22% bijtelling. Bij de nieuwe regels in 2021 betaal je 12% bijtelling over de 1e € 40.000.

Onderstaand een rekenvoorbeeld op basis van de twee belastingschalen met de verschillen tussen 8% en 12% bijtelling. Stel, het leasecontract gaat per ingang van 1 maart 2021 in tot eind 2025 en we gaan uit van een auto van € 49.990. Dan zou iemand in de hoogste belastingschaal meer dan € 5.500 netto kunnen besparen tot eind 2025. Dit zou betekenen dat je besparing € 95,00 per maand is.

Berekening 8% bijtelling elektrische auto's

Berekening 8% bijtelling elektrische auto's
Aan deze berekeningen kunnen geen rechten ontleend worden. De bedragen zijn afgerond op hele bedragen.

Benzine- of dieselauto’s ten opzichte van elektrische auto’s

Ten opzichte van een benzine- of dieselauto die een € 15.000 lagere fiscale waarde zou hebben (€ 34.990), is de besparing met een 8% bijtelling auto nog steeds te realiseren. Naast de netto besparing voor de bestuurder kan een volledig elektrische auto natuurlijk ook een besparing voor de werkgever opleveren. Onderstaand een voorbeeldberekening op basis van 22% bijtelling met een fiscale waarde van € 34.990.

Berekening 8% bijtelling elektrische auto's
Aan deze berekeningen kunnen geen rechten ontleend worden. De bedragen zijn afgerond op hele bedragen.

Verschil tussen de 8%, 12% en 22% bijtelling

In het premium segment van bijvoorbeeld een AUDI Etron of Etron Sportback zijn de netto verschillen nog groter ten opzichte van een benzine- of dieselauto met 22% bijtelling. Onderstaand een rekenvoorbeeld met het verschil in 8%, 12% en 22% bijtelling met een fiscale waarde van € 99.990. We gaan hier uit van de hoogste belastingschaal van 49,5%. Als je nog een auto met 8% bijtelling zou gaan rijden ten opzichte van een auto met 22% bijtelling, dan zou je bij een ingangsdatum van 1 maart 2021 meer dan € 15.000 netto kunnen besparen tot eind 2025. Op de maandelijkse lasten bespaar je dan € 259,00.

Berekening 8% bijtelling elektrische auto's
Aan deze berekeningen kunnen geen rechten ontleend worden. De bedragen zijn afgerond op hele bedragen.

Eigen bijdrage

Er zijn ook mogelijkheden om een eigen bijdrage te doen. Deze maakt het dan bijvoorbeeld mogelijk om een volledig elektrische auto te gaan rijden die in eerste instantie misschien net buiten je leasebudget valt. Deze eigen bijdrage mag weer worden verrekend met de bruto bijtelling waardoor de eigen bijdrage je uiteindelijk netto ook weer minder kost. Het voordeel van de eigen bijdrage voor de werkgever is dat zijn totale mobiliteitskosten niet hoger worden.

Wat is jouw maximale voordeel?

Iedere situatie kan anders zijn en om het maximale voordeel voor jou te berekenen komen we graag in contact met je. Laat je contactgegevens achter en we gaan contact met je opnemen voor een vrijblijvende berekening op maat. Wij gaan graag op zoek naar de beste 8% bijtelling voor je.

Heb je vragen over de EV’s met 8% bijtelling? Geen probleem, we beantwoorden ze graag.

  Naam
  Bedrijf
  Postcode
  Huisnummer
  E-mail
  Telefoon
  Vraag