Lange levertijden: dit moet je weten en dit kun je het beste doen

Helaas zijn levertijden van nieuw te bestellen auto's in deze tijden erg onzeker. Dit alles wordt onder andere veroorzaakt door tekorten aan chips en andere onderdelen. Daardoor zitten er soms wel vele maanden tot zelfs een jaar tussen het moment van bestellen en het moment van aflevering. Daarnaast zien we ook steeds grotere prijsverhogingen doorgevoerd worden tijdens deze lange levertijd. Hoe dit is onstaan en hoe je er het beste mee om kunt gaan, lees je in deze blog.

Hoe is het chiptekort eigenlijk ontstaan en hoelang zal dit nog duren?

De oorzaak van van het chiptekort heeft eigenlijk te maken met een combinatie van omstandigheden tijdens de coronapandemie. Toen corona net begon was er weinig vraag naar computerchips, omdat de vraag naar nieuwe auto’s flink omlaag ging. Ondertussen nam de vraag naar elektronische apparaten juist enorm toe. Veel mensen kwamen thuis te zitten en daardoor investeerden veel mensen in nieuwe elektronische apparaten, zoals beeldschermen en mobiele telefoons. Toen corona minder werd en de vraag naar auto’s weer toenam moesten de autofabrikanten dus weer achteraan in de rij aansluiten. Er leek verbetering in te komen en bij te gaan trekken Maar helaas gooide de oorlog in Oekraïne roet in het eten. De levering van neon, essentieel voor de productie van chips is daar helaas de dupe van geworden. De chipindustrie is onder andere afhankelijk van de levering uit Rusland en Oekraïne. Daarom is het lastig te voorspellen wanneer de chipproductie weer op niveau zal zijn.

Bestel je nieuwe auto uit voorraad

Wil je snel rijden en ben je minder gefocust op een specifieke uitvoering of model? Dan bieden wij ook voorraad auto’s aan tegen scherpe tarieven. Dit is een goede oplossing, wanneer je verzekerd wilt zijn van snelle levering en garantie op de autoprijs.

Prijsverhogingen nieuw te bestellen auto’s

Nieuwe auto’s zijn de laatste tijd flink aan het stijgen in prijs. Prijsverhogingen van vijf of zelfs tien procent zijn geen uitzondering meer en kunnen ook plaatsvinden na het tekenen van het koopcontract. De prijsverhogingen gaan vaak zo snel, dat de auto al duurder is geworden voordat hij überhaupt in de showroom staat. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden bij het bestellen van een nieuwe auto, door niet direct op het maximale van het beoogde budget een auto te bestellen. Voor meer informatie of eventuele vragen, kunt u contact opnemen met één van onze leaseadviseurs via 015-2626765 of stuur een mail naar info@superlease.nl

Vraag direct een offerte aan

  Naam
  Bedrijf
  Postcode
  Huisnummer
  E-mail
  Telefoon
  Merk
  Model
  Looptijd (maanden)
  Km. per jaar
  Winterbanden
  Brandstofpas
     
  Opmerking
   

  Delen met: